"A JOB-bal közel 4 éve állunk szoros kapcsolatban. Az elmúlt években számos jelöltet találtak meg számunkra, mely jelöltek nagy arányban felvételre is kerültek. Mindig rugalmasan és hatékonyan reagálnak az igényeinkre, folyamatosan érezhető részükről az ügyfélre való odafigyelés és együttműködési készség."

Podhorányi Dóra, Castrol Hungária Kft., HR tanácsadó


Munkaadói kapcsolatfelvétel

Cégnév *
Név *
E-mail *
Telefon
Szolgáltatás *
Pozíciók
Tervezett létszám
Megjegyzés
Miben segíthetünk?
*


Munkaerő közvetítés

Megalakulásunk óta folyamatosan nyomon követjük a piac változásait, és ehhez illeszkedően fejlesztjük a munkaerő közvetítéshez kapcsolódó belső folyamatainkat. Munkaerő közvetítési tapasztalatunkkal Önnek is segítünk a hatékony csapat felépítésében, a gyakornoki programok beindításában vagy a vezetők és munkatársak kiválasztásában.


A munkaerő közvetítés előnyei
A munkaerő közvetítés folyamata
A munkaerő közvetítés forrásai
Lépjen kapcsolatba velünk!


A munkaerő közvetítés előnyei:

• A sikeres munkaerő közvetítés alapja közel 100 000 fős adatbázisunk és célzott hirdetési rendszerünk

• A lehető legrövidebb idő alatt megtaláljuk a feladat betöltésére alkalmas munkatársakat

• Munkaerő közvetítési szolgáltatásunk igénybevételével Ön mentesül a felvételhez kapcsolódó szervezési feladatok alól

• Ön már csak az előzetes szűrésen átesett pályázókkal találkozik

• Munkaerő közvetítési szolgáltatásunk igénybevételével jelentősen csökkentheti a munkatárskeresésre fordított időt, energiát és költséget

• Igény esetén pozícióra szabott pszichológiai és szakmai teszt csomagot állítunk össze 

• A kiválasztott munkatársért a legtöbb szolgáltatáscsomagunknál garanciát vállalunk


A munkaerő közvetítés folyamata:

A munkaerő közvetítés egy többlépcsős folyamat, hogy a felmerülő munkaerő igényre - legyen szó  budapesti, vidéki vagy külföldi állásról - a lehető leggyorsabban tudjunk megoldást kínálni. A folyamat lépései:


1. A Megbízó részletes információt ad a betölteni kívánt munkakörrel kapcsolatosan.

2. A JOB Kft., mint munkaerő közvetítő, meghirdeti a pozíciót vagy elindítja a direkt keresést.

3. A megfelelő munkavállaló felkutatásához folyamatosan frissülő, több mint 100 000 fős adatbázisunkból és számos online adatbázisból válogatunk. Emellett – a szerződéses feltételektől függően - sajtó- vagy internetes hirdetést, direkt megkeresést, igény esetén személyiség vizsgálati és képesség felmérő teszteket is alkalmazunk.

4. A lehetséges jelöltek előszűrését követően személyes interjúkat végzünk, majd az alkalmasnak és motiváltnak ítélt pályázókat továbbítjuk a Megbízó részére.

5. A Megbízóval kötött külön szerződéses megállapodás alapján pszichológia és szakmai teszteket is alkalmazunk.


A munkaerő közvetítés eszköztára:

A munkaerő közvetítés során a siker érdekében teljes fegyvertárunkat bevetjük:

Folyamatosan frissülő, több, mint 100 000 fős adatbázis
Egyedülállóan hatékony adatbázisunk segítségével könnyen és gyorsan tudunk keresni jelöltjeink tanulmányai, nyelvtudása, képességei és szakmai tapasztalatai illetve a pozíció betöltéséhez szükséges feltételek szerint.

Online hirdetés
Speciális online hirdetési konstrukciónk keretein belül a meghirdetett pozíciókat a www.job.hu weboldal mellett számos, magas látogatottságú karrieroldalon is publikáljuk. Ezeket az állásportálokat nagyrészt a JOB célcsoportjába tartozó képzett, tapasztalt, nagy gyakorlati háttérrel rendelkező szakemberek látogatják.

Online adatbázisok
A hirdetéseinkre beérkezett pályázatok mellett a legmagasabb látogatottságú karrieroldalak online adatbázisát is felhasználjuk, hogy a lehető legszélesebb körből választhassuk ki a megfelelő jelölteket.

Fejvadászat (executive search, direct search)
A fejvadászat a munkaerő közvetítés egy magasabb szintű, speciális formája. A fejvadász feladata a magasan képzett, nagy gyakorlattal rendelkező felsővezetők speciális szakemberek direkt megkeresése és kiválasztása.
A fejvadász munkája során nem használja a sajtó –és az online hirdetés adta lehetőségeket, hanem a betöltendő pozíció feltételeinek megfelelően a háttérben vizsgálja az adott piac lehetőségeit. A pozíció betöltésére alkalmas jelölteket a fejvadász személyesen keresi meg és megpróbálja „elcsábítani”. A helyzet jellemzője, hogy a potenciális jelöltek adott pillanatban általában nem gondolkodnak munkahelyváltáson.

Sajtóhirdetés
Opcionális (csak külön szerződéses megállapodás alapján): A beérkező pozíciókat kiemelt hirdetőként rendszeresen publikáljuk álláshirdetési szempontból hatékony médiumokban. Kialakult kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a hirdetéseket az átlagosnál rövidebb idő alatt jelentetjük meg, ezáltal is növelve a munkaerő közvetítés hatékonyságát.