"2002 óta dolozom a JOB Kft-vel. Ezen évek során folyamatosan magas színvonalú, ügyfélcentrikus hozzáállással segítették munkánkat. A titok talán abban rejlett, hogy igyekeztek minél jobban megismerni cégünket, szokásainkat, igényeinket, vállalati kutúránkat. Az is nagyon pozitív számomra, hogy az elmúlt években ugyanazon tanácsadókkal tudtunk dolgozni, a JOB szinte a kiterjesztett HR osztályunkként tudott segíteni toborzási és kölcsönzési projektjeinkben."

Havasi Katalin, Ford Central and Eastern European Sales LLC., Regional Human Resources Director


Munkaadói kapcsolatfelvétel

Cégnév *
Név *
E-mail *
Telefon
Szolgáltatás *
Pozíciók
Tervezett létszám
Megjegyzés
Miben segíthetünk?
*


Munkaerő közvetítés

Megalakulásunk óta folyamatosan nyomon követjük a piac változásait, és ehhez illeszkedően fejlesztjük a munkaerő közvetítéshez kapcsolódó belső folyamatainkat. Munkaerő közvetítési tapasztalatunkkal Önnek is segítünk a hatékony csapat felépítésében, a gyakornoki programok beindításában vagy a vezetők és munkatársak kiválasztásában.


A munkaerő közvetítés előnyei
A munkaerő közvetítés folyamata
A munkaerő közvetítés forrásai
Lépjen kapcsolatba velünk!


A munkaerő közvetítés előnyei:

• A sikeres munkaerő közvetítés alapja közel 100 000 fős adatbázisunk és célzott hirdetési rendszerünk

• A lehető legrövidebb idő alatt megtaláljuk a feladat betöltésére alkalmas munkatársakat

• Munkaerő közvetítési szolgáltatásunk igénybevételével Ön mentesül a felvételhez kapcsolódó szervezési feladatok alól

• Ön már csak az előzetes szűrésen átesett pályázókkal találkozik

• Munkaerő közvetítési szolgáltatásunk igénybevételével jelentősen csökkentheti a munkatárskeresésre fordított időt, energiát és költséget

• Igény esetén pozícióra szabott pszichológiai és szakmai teszt csomagot állítunk össze 

• A kiválasztott munkatársért a legtöbb szolgáltatáscsomagunknál garanciát vállalunk


A munkaerő közvetítés folyamata:

A munkaerő közvetítés egy többlépcsős folyamat, hogy a felmerülő munkaerő igényre - legyen szó  budapesti, vidéki vagy külföldi állásról - a lehető leggyorsabban tudjunk megoldást kínálni. A folyamat lépései:


1. A Megbízó részletes információt ad a betölteni kívánt munkakörrel kapcsolatosan.

2. A JOB Kft., mint munkaerő közvetítő, meghirdeti a pozíciót vagy elindítja a direkt keresést.

3. A megfelelő munkavállaló felkutatásához folyamatosan frissülő, több mint 100 000 fős adatbázisunkból és számos online adatbázisból válogatunk. Emellett – a szerződéses feltételektől függően - sajtó- vagy internetes hirdetést, direkt megkeresést, igény esetén személyiség vizsgálati és képesség felmérő teszteket is alkalmazunk.

4. A lehetséges jelöltek előszűrését követően személyes interjúkat végzünk, majd az alkalmasnak és motiváltnak ítélt pályázókat továbbítjuk a Megbízó részére.

5. A Megbízóval kötött külön szerződéses megállapodás alapján pszichológia és szakmai teszteket is alkalmazunk.


A munkaerő közvetítés eszköztára:

A munkaerő közvetítés során a siker érdekében teljes fegyvertárunkat bevetjük:

Folyamatosan frissülő, több, mint 100 000 fős adatbázis
Egyedülállóan hatékony adatbázisunk segítségével könnyen és gyorsan tudunk keresni jelöltjeink tanulmányai, nyelvtudása, képességei és szakmai tapasztalatai illetve a pozíció betöltéséhez szükséges feltételek szerint.

Online hirdetés
Speciális online hirdetési konstrukciónk keretein belül a meghirdetett pozíciókat a www.job.hu weboldal mellett számos, magas látogatottságú karrieroldalon is publikáljuk. Ezeket az állásportálokat nagyrészt a JOB célcsoportjába tartozó képzett, tapasztalt, nagy gyakorlati háttérrel rendelkező szakemberek látogatják.

Online adatbázisok
A hirdetéseinkre beérkezett pályázatok mellett a legmagasabb látogatottságú karrieroldalak online adatbázisát is felhasználjuk, hogy a lehető legszélesebb körből választhassuk ki a megfelelő jelölteket.

Fejvadászat (executive search, direct search)
A fejvadászat a munkaerő közvetítés egy magasabb szintű, speciális formája. A fejvadász feladata a magasan képzett, nagy gyakorlattal rendelkező felsővezetők speciális szakemberek direkt megkeresése és kiválasztása.
A fejvadász munkája során nem használja a sajtó –és az online hirdetés adta lehetőségeket, hanem a betöltendő pozíció feltételeinek megfelelően a háttérben vizsgálja az adott piac lehetőségeit. A pozíció betöltésére alkalmas jelölteket a fejvadász személyesen keresi meg és megpróbálja „elcsábítani”. A helyzet jellemzője, hogy a potenciális jelöltek adott pillanatban általában nem gondolkodnak munkahelyváltáson.

Sajtóhirdetés
Opcionális (csak külön szerződéses megállapodás alapján): A beérkező pozíciókat kiemelt hirdetőként rendszeresen publikáljuk álláshirdetési szempontból hatékony médiumokban. Kialakult kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a hirdetéseket az átlagosnál rövidebb idő alatt jelentetjük meg, ezáltal is növelve a munkaerő közvetítés hatékonyságát.